„Veţi aştepta cu disperare urmarea.” Melissa Marr, autoarea bestsellerului New York Times WICKED LOVELY
Recenzie:
În una dintre zilele ei răsfăţate la liceu după ce şi-a făcut şuviţe roşcate în baia fetelor şi s-a îmbolnăvit pentru prima dată, un îngrijitor cu trăsăturile mutilate, mort de câţiva ani îi apre în faţă făcând-o să îşi iasă din minţi şi să ţipe pe holurile liceului ca şi când ar fi psihotică. Episodul nefericit îi aduce şi consemnarea într-un ospiciu pentru adolescenţi cu probleme de comportament(probleme mentale) care îi va fura viaţa liniştită pe care o trăise înainte.
După ce i se pune eticheta de schizofrenică este trimisă la Sanatoriul Lyle, un loc aparent normal în care adolescenţii cu probleme par şi ei la fel de normali ca şi Chloe şi nu lasă să se vadă că ar suferi de ceva anume. Aici îşi face uşor prieteni Liz fata de treabă cu care împarte camera, o fată drăguţă pe nume Rae căreia îi place să se joace cu focul, însă nu este piromană conform acuzaţiilor care i se aduc, un tip amabil şi chipeş Simon care are mereu grijă de bunăstare lui Chloe, Derek fratele vitreg a lui Simon, un tip misterios care ţine toate secretele numai pentru el şi Victoria cea mai acră lămâie din coş.
Viaţa cât de cât normală din Sanatoriul Lyle se sfârşeşte în ziua în care Liz trimite spre una dintre profesoare un creion şi aproape o orbeşte, moment în care ea este mutată la un alt sanatoriu cu acte în regulă, în care pacienţii au adevărate probleme nu crize adolescentine.
La început Chloe se supune regulilor, îşi i-a pastilele cu regularitate şi evită să intre în bucluc pentru a se întoarce cât mai repede la viaţa ei normală şi la visul ei de a deveni regizoare, însă şansele ei scad considerabil când răspunde la chemarea unei stafii din spaţiul de intervenţii, un fost laborator. Tori, mereu îmbufnata fată care este împotriva ei, o ademeneşte în subsol, unde o leagă şi o închide acolo. Când necromanţia îşi face apariţia, adică când ea reuşeşte să învie morţii ascunşi în pământ de nebunul doctor Lyle care i-a omorât în timpul experimentelor sale, salvarea ei de morţii furioşi vine chiar din partea li Derek, băiatul misterios care nu îi adresează mai mult de două cuvinte pe zi şi cel care îi destăinuie adevăratele sale puteri.
Adolescenţii îşi dau curând seama că fiecare dintre ei moşteneşte o anomalie pe care anatoriul Lyle încearcă să o neutralizele prin intermediul pastilelor, aşa că se hotărăsc să evadeze şi să-şi cunoască alter ego-ul mutant. În tot acest timp Chloe află din ce în ce mai multe despre experimentele lui Lyle pe oamenii cu puteri paranormale şi despre jocul lui cu bisturiul şi genetica în ceea ce-i priveşte. Află de asemenea că şi tatăl lui Simon şi a lui Derek este implicat în aceste cercetări nebune care au continuat după moartea lui Lyle, iar în timpul unei cercetări a reuşit să-l salveze pe Derek când era bebeluş şi că faptul că ea şi ceilalţi adolescenţi paranormali nu au ajuns din întâmplare la acel sanatoriu.
Paranormalul îi acaparează pe fiecare dintre ei treptat, pe Derek îl pândesc transformările sau mai bine spus semi-tansformările, pe Tori magia la fel şi în cazul lui Samon, Chloe are de-a face cu fantomele care o urmăresc pretutindeni, iar Rae descoperă motivul pentru care iubeşte atât de mult focul.
Deşi seria Forţele răului absolut este prima serie pentru adolescenţi creată de autoare, a avut un real succes atât în ţara de origine cât şi în alte 23 în care a mai apărut ceea ce demonstrează că Kelley Armstrong are un adevărat talent. Personajele sunt la începutul adolescenţei şi vârstele lor sunt cuprinse între 15 şi16 ani, însă ele par să aibe o gândire mult prea dezvoltată pentru acea vârstă.
Sunt de asemenea destule secvenţe creepy care nu te lasă să te plictiseşti de carte şi care te adâncesc şi mai mult în nebunia Sanatoriului Lyle.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu