Recenzie şi citate:Paul Hoffman-Mâna stângă a lui Dumnezeu(volumul 1)

by 21.4.14 0 comentarii

Orice prost spune că nu se bazează pe nimeni. Necazul e că uneori trebuie să o faci. Oamenii pot fi nobili şi altruişti şi să aibă toate acele calităţi admirabile- ele chiar există, dar problema e căaceste nobile virtuţi au tendinţa de a veni şi de a pleca de la oameni. Nimeni nu se aşteaptă ca un bărbat cu simţul umorului să fie vesel în fiecare zi, sau o femeie blândă să fie blândă în orice moment- şi totuşi sunt oripilaţi când oamenii sunt demni de încredere o lună sau un an şi apoi nu mai sunt o oră sau o zi.” 



Descriere:

"Numele lui este Cale. I-au spus că ar putea să distrugă lumea. Poate că o va face. Numele băiatului este Cale. Era scris în Scripturi că va veni. El este mâna stângă a lui Dumnezeu... ultimul dintre Izbăvitori... Îngerul morţii. Ei spun că va distruge lumea!"  Sanctuarul Izbăvitorilor este un spaţiu vast şi descurajant - un loc fără bucurii sau speranţe. 

            
Cei mai mulţi dintre locuitorii lui fuseseră aduşi aici pe când erau doar băieţei şi au îndurat ani mulţi de regim brutal al Stăpânilor Izbăvitori a căror cruzime şi violenţă aveau doar un singur scop - acela de a servi Credinţei Unice. Într-unul din întortocheatele coridoare ale Sanctuarului stă un băiat. Are poate paisprezece sau cincisprezece ani - nici el şi nici altcineva nu ştie sigur.      
                
Şi-a uitat de mult numele adevărat, iar acum i se spune Thomas Cale. Este un băiat ciudat şi secretos, isteţ şi fermecător, violent şi sângeros. Este atât de obişnuit cu cruzimea, încât pare imun la ea, dar curând va deschide o uşă greşită şi va vedea un act atât de înspăimântător, încât va trebui fie să scape din Sanctuar, fie să moară. 
           
Singura lui speranţă de salvare este să ajungă până la Memphis, oraşul care reprezintă opusul Sanctuarului din toate punctele de vedere: de o frumuseţe răpitoare, lipsit de Dumnezeu şi profund corupt. Doar că Izbăvitorii îl vor pe Cale înapoi cu orice preţ...nu din pricina secretului pe care l-a aflat, ci din pricina altui secret, neaflat de el, dar mult mai înfricoşător!

“E un lucru riscant şă fii sociabil, continuă Idris Pukke, ba chiar fatal pentru că înseamnăşă fii în contact cu alţi oameni, iar majoritatea sunt proşti, perverşi şi ignoranţi şi stau cu tine doar pentru că nu-şi pot suporta propria companie. Mulţi se plictisesc şi nu te întâmpină ca pe un prieten adevărat, ci ca pe o distracţie-ca un câine sau un actor cu o tolbă de poveşti amuzante” 


Recenzie:
''Mâna stângă a lui Dumnzeu'' prezintă povestea unui băiat în vârstă de 14 sau 15 ani, nici el nu îşi poate aminti cu exactitate,Cale, care a fost crescut într-un templu, Templul Izbăvitorilor, un fel de cetate-templu în care erau antrenaţi sute de copii şi de adolescenţi supuşi unor tratamente îngrozitoare.
                  
Antrenamentul baieţilor care adeseori nu sunt mai mari de 14 ani constă în lupte corp la corp care se sfârşesc atunci când unul dintre adversari se alege cu o contuzie sau ceva rupt, mâncare proasta şi foarte puţină care deseori este formată din şobolani pe care copii reuşesc să-i vâneze în dormitoarele lor, slujbe religioase care au rolul de e-i face să creadă că sunt nişte păcătoşi incurabili şi doar prin pedeapsă corporală pot fi salvaţi.
                
Singura scăpare a băieţilor este să se alăture Stăpânilor zbăvitori şi să devină ei înşişi urmatorii Izbăvitori.Toţi tinerii sunt antrenaţi pentru a-i timite în luptă împotriva Antagoniştilor.
               
Viaţa lui Cale şi a prietenilor săi mai apropiaţi, Vagul Henri şi Kleist, se schimbă odată ce găsesc o uşă secretă spre camerele călugăriţelor. Aceste au mereu grijă de curăţenia din Templu, de mâncare şi de alte treburi gospodăreşti, însă niciodată nu sunt văzute de nimeni. Tot ele sunt cele care ţin ascunse tinere pe care le îngrijesc şi le supun unor peoceduri de înfrumuseţare, ele fiind răsfăţate şi crescute în puf.
                 
Planul de evadare al băieţilor este schimbat din pricina unei descoperiri sângeroase. Când Cale este chemat la Stăpânul Disciplinei îl surprinde pe acesta disecând o fată care este încă vie, o alta aşteptându-şi rândul. Cale îl ucide pe Izbăvitor şi caută lucruri care ar fi folositoare pentru evadare, iar mai apoi  i-a pe fata care o salvase şi se pregăteşte de evadare.
            
Cei patru eroi evadează din Templu şi se ascund în capitală,  în Memphis, oraş împărţit între două clanuri de seamă Materazzi şi Kitty the Hate, nu vă lăsaţi induşi în eroare de nume, el reprezintă varianta cea mai înspăimântătoare a unui gangster.
Cale împreună cu prietenii lui  sunt puşi acum în situaţia de a se descurca şi adapta în lumea cea noua şi mai ales de a se feri de Izbăvitorii care doresc să-i prindă.


''-Desigur că tu eşti un tânăr şi mai ai de simţit cel mai puternic impuls din toate, dragostea pentru femei. Nu mă înţelege greşit-orice femeie şi orice bărbat trebuie să simtă ce înseamnă sş iubeşti şi să fii iubit- corpul unei femei este cea mai bună reprezentare a perfecţiuniipe care am cunoscut-o vreodată. Dar ca să fiu foarte sincer cu tine, Cale- nu are vreo importanţă pentru tine- să doreşti dragostea, aşa cum a spus un mare înţelept odată, este să îţi doreşti să fii legat cu lanţuri de cineva.''

Cale este prezentat ca fiind Mâna stângă a lui Dumnezeu, cel care va aduce sfârşitul lumii. Una împărţită în criminali, femei care îşi vând trupul pentru a trăi, invidie, -război în numele credinţei- şi multe alte fărădelegi.

Băiatul este deosebit de ceilaţi copii antrenaţi de Izbăvitori, în fond şi la urma urmei el este cel care va decide viitorul lumii noastre.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu