Recenzie seria: "Casa Nopţii" volumele 1-11 de Kirstin Cast & P.C. Cast

by 11.10.14 1 comentarii
Casa nopţii este una dintre cele mai iubite serii fantasy apărute vreodată. Are o perspectivă nouă asupra lumii vampirilor, temă extrem de populară la începutul acestei ere a adolescenţilor. Povestea fantastică se deosebeşte de restul povestirilor cu vampiri prin natura de formare a acestora şi vulnerabilitatea pe care autoarele le-o atribuie. În primul rând pentru un însemnat, un vampir novice cum sunt numiţi de către autoare, viaţa nu este garantată odată ce ei au primit semnul lui Nyx, zeiţa lor. Semnul constă într-o semilună safirie încununată cu tot felul de bucle complicate care mai târziu se va transforma într-un adevărat tatuaj complicat de-a lungul feţei, care păstrează caracteristicile purtătorului, în cazul în care supravieţuieşti transformării.
Purtătorii acestui semn sunt aleşi de către zeiţa lor de care am pomenit ceva mai sus, o forţă aparent prezentă în viaţa novicilor, numiţi şi copii ei. Ritualurile purtate ei de către locuitorii Casei Nopţii sunt asemănătoare cu ritualurile romane, unde uneori novicii găsesc câte un frigider, donator de sânge din rândul lor, pe care îl sacrifică(doar pentru o seară). Aceşti novici vampiri urmează cursurile Casei Nopţii până în momentul transformării, ceva extrem de dureros după descrierile autoarelor, sau în unele cazuri până în momentul morţii. 
Personajele sunt pe cât de diverse pot fi într-o serie cu unsprezece cărţi plus nuvelele anexe. Întâlnim vampiri, vrăjitoare, zeiţe atotputernice, îngeri, demoni, şi cam tot ce se poate.
Casa nopţii volumul 1-Semnul
Zoey Redbird este o adolescentă de şaisprezece ani, a cărei viaţă o ia complet razna în momentul în care primeşte Semnul Nopţii. Aleasă să fie iniţiată în şcoala de vampiri, Zoey pleacă de acasă, un loc pe care îl urăşte de moarte din pricina tatălui vitreg, şi începe o aventură care îi schimbă total viaţa. Dezamăgită de prieteni, plină de îndoieli şi de nesiguranţă, puştoaica nu o are alături decât pe bunica Redbird, al cărei sânge cherokee îl poartă şi ea în vine. Ajunsă în Casa Nopţii, locul transformării ei în vampir adevărat, Zoey se va confrunta cu o altfel de existenţă, va trece prin întâmplări care îi vor confirma calităţile şi îi vor desăvârşi în cele din urmă destinul. Mai mult, va găsi acolo prieteni adevăraţi şi un loc căruia, în sfârşit, să îi aparţină. P.C. Cast este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica sa, Kristin Cast, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândut deja în peste 6 milioane de exemplare, primul roman din Casa Nopţii se bucură de un uriaş  succes internaţional!

Casa nopţii volumul 2-Trădarea
„... Arătam cumplit. Eram palidă, iar sub ochi mi se desenau cearcăne vineţii. Desenele safirii de pe faţă, spate şi umeri contrastau puternic cu albul pielii şi cu petele ruginii de sânge de pe corp. Nu-mi scosesem colierul Fiicelor ?ntunericului. ?n lumina din baie, argintiul lănţişorului şi arămiul granatelor străluceau. – De ce? am şoptit. De ce ai lăsat-o pe Stevie Rae să moară? Nu aşteptam niciun răspuns şi nici n-am primit vreunul. Am intrat în duş şi am stat acolo o veşnicie, lăsându-mi lacrimile să se împletească cu apa şi sângele şi să se ducă departe.” Viaţa lui Zoey devine, în sfârşit, frumoasă – a înţeles că a fost înzestrată cu puteri neobişnuite de către Zeiţa Nopţii şi este acum noua preoteasă a Fiicelor ?ntunericului. A început să se simtă acasă în Casa Nopţii şi are chiar un iubit... sau doi. Dar iată că în lumea oamenilor se petrec nişte crime îngrozitoare şi toate semnele par să conducă spre şcoala pentru vampiri. Ca şi cum lucrurile nu ar fi destul de complicate, moartea loveşte şi Casa Nopţii, exact când Zoey are mai multă nevoie de prietenii ei. ?n cele din urmă, ea trebuie să găsească în sine însăşi curajul de a înfrunta o trădare teribilă, care ar putea să-i distrugă sufletul şi să pună în pericol întregul univers al şcolii. Aventura continuă aşadar într-o carte incredibil de tenebroasă, frumoasă şi şocantă!     P.C. CAST este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica ei, KRISTIN CAST, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie.   Vândute deja în milioane de exemplare, primele volume ale seriei Casa Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional! 

                                   Casa nopţii volumul 3-Aleasa
Forţele răului se pun în mişcare în Casa Nopţii, iar aventurile lui Zoey Redbird iau o întorsătură misterioasă. Cei care păreau că îi sunt prieteni se întorc împotriva ei, iar duşmanii declaraţi îi devin, în mod ciudat, prieteni. Aşa începe partea a treia a seriei, în care calităţile lui Zoey sunt puse la cea mai grea încercare de până acum. Stevie Rae, cea mai bună prietenă a protagonistei, este transformată în zombie şi încearcă din răsputeri să-şi păstreze umanitatea. Zoey nu are nici o idee despre cum o poate ajuta, dar este conştientă că totul trebuie să rămână secret faţă de toţi cei din Casa Nopţii, locul unde încrederea a devenit o calitate rară. Aşa cum rară, dar şi surprinzătoare, este şi situaţia în care se găseşte ea însăşi, aceea de a avea trei iubiţi, lucru care are potenţialul unui adevărat dezastru. Tocmai când pare că lucrurile nu pot fi mai rele de atât, încep să moară vampiri. De-adevăratelea. Curând, Zoey şi prietenii ei vor afla că lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi...

Casa nopţii volumul 4-Înfruntarea
“Am văzut o lume plină de violenţă, ură şi întuneric. Iar în întuneric erau creaturi atât de îngrozitoare, încât nici nu pot să spun ce erau. Nici… nici măcar nu puteam să le privesc. Am văzut sfârşitul lumii, a încheiat Afrodita cu glasul stăpânit de groază.” Marea Preoteasă a Casei Nopţii a declarat război oamenilor, iar Zoey ştie în adâncul inimii ei că acesta este un lucru greşit. Dar o va asculta oare cineva? Viaţa ei ia o întorsătură periculoasă, în vreme ce loialitatea îi este pusă la grea încercare, iar un demon străvechi se trezeşte din nou la viaţă. Aventura continuă într-un volum incredibil de tenebros, care te lasă cu răsuflarea tăiată! P.C. CAST este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica ei, KRISTIN CAST, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândută în milioane de exemplare, seria Casa Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional! Al cincilea volum ne va revela Obsesia.

                                                  Casa nopţii volumul 5-Obsesia
"La marginea pajiștii, printre umbrele aruncate de copaci, s-a materializat o siluetă... lumina lunii cădea pe contururile line ale pielii lui dezgolite...M-am oprit. Oare imaginația mea o luase razna?- Șovăi, dragostea mea?La auzul vocii lui m-a străbătut un fior, iar un râset cumplit, batjocoritor, a fremătat printre frunzele copacilor.\" Blocați în tunelurile din Tulsa, Zoey și prietenii ei trebuie să gândească o cale de a ține piept unor forțe malefice care amenință să-i nimicească pe toți. Îngerul căzut Kalona, consortul Marii Preotese, își folosește puterile pentru a-i strânge sub vraja sa pe novicii și pe profesorii din Casa Nopții. Un secret vechi de secole ar putea distruge influența lui nefastă, dar oare Zoey se simte pregătită să facă față adevărurilor care ar putea ieși la iveală? Vândută în milioane de exemplare, seria Casa nopții se bucură de un uriaș succes internațional! Al șaselea volum ne va pune față în față cu Tentația.

Casa nopţii volumul 6- Tentaţia
„Zoey nu era proastă. Știa că se petrece ceva. Era evident, dar Stevie Rae habar nu avea cum și-ar putea începe mărturia. Erau atâtea lucruri de explicat. Iar ea chiar nu-și dorise să se întâmple una ca asta.“ Secrete întunecate și suspiciuni nemărturisite amenință prietenia dintre Zoey și Stevie Rae. Neliniștită de legătura ei profundă cu A-ya, fecioara plăsmuită odinioară de femeile cherokee pentru a-l seduce pe maleficul Kalona, Zoey se luptă să-și înfrângă dorința de a-l iubi pe frumosul înger căzut, când acesta încearcă în fel și chip să o prindă în mrejele sale. Încă o dată, întunericul amenință să pună stăpânire pe Casa Nopții. P.C. CAST este o premiată autoare de literatură fantastică și paranormală și un profesor îndrăgit. Fiica ei, KRISTIN CAST, are și ea premii pentru jurnalism, dar și pentru poezie. Vândută în milioane de exemplare, seria Casa Nopții se bucură de un uriaș succes internațional! Nu pierdeți, în curând, volumul al șaptelea!

                                                 Casa nopţii volumuş 7-Focul
“Spiritul lui Zoey se află în lumea de dincolo, făcut bucăţi. I-au fost luate vieţile anterioare, la fel şi amintirile... E pe cale să devină o Daoine Sidhe, o entitate nici moartă, nici vie – o făptură captivă pe tărâmul spiritelor, fără a cunoaşte mângâierea de a se afla împreună cu propriul său spirit.” Când prietenii nu mai au încredere unii în alţii, Întunericul îşi face apariţia şi aprinde focul...   P.C. CAST este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica ei, KRISTIN CAST, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândută în milioane de exemplare, seria Casa Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional! 

Casa nopţii volumul 8-Iertarea
“... Găseşte-o pe Zoey Redbird! Condu-mi spiritul la ea! Urmează legătura dintre noi! Dacă ea se află în Ţinutul Viselor, nu se poate ascunde de mine. Spiritele noastre se cunosc prea bine. Acum pleacă!” Cât de strânse trebuie să fie legăturile de prietenie și cât de puternică afecțiunea, pentru a înlătura rănile unei inimi rănite? P.C. CAST este o premiată autoare de literatură fantastică şi paranormală şi un profesor îndrăgit. Fiica ei, KRISTIN CAST, are şi ea premii pentru jurnalism, dar şi pentru poezie. Vândută în milioane de exemplare, seria Casa Nopţii se bucură de un uriaş succes internaţional! În pregătire, volumul al nouălea.  Găseşte-o pe Zoey Redbird. Condu-mi spiritul la ea. Urmează legătura dintre noi. Dacă ea se află în Ţinutul Viselor, nu se poate ascunde de mine. Spiritele noastre se cunosc prea bine. Acum pleacă!

                                                 Casa nopţii volumul 9-Predestinare
„– Aşa lucrează Întunericul. Transformă dragostea în ceva rău.
Cuvintele lui mă luară prin surprindere...
– Stark, Întunericul nu poate transforma dragostea în nimic.
Dragostea este singurul lucru care rezistă în Întuneric, dincolo de moarte şi de distrugere. Ştii asta – sau ştiai asta.“
Este oare predestinat ca dragostea să iasă învingătoare din lupta cu însuși Întunericul?

Casa nopţii volumul 11-Hidden
At last, Zoey has what she wanted: the truth is out. Neferet's evil has been exposed, and the High Council is no longer on her side - but she's far from done wreaking havoc in the vampyre world. First, a mysterious fire ravages the stables. Then, Neferet makes a devastating move that will test them all.
With the seeds of distrust sown and Darkness breeding chaos at the House of Night, everyone must band together - but that's proving to be more difficult than ever before. The twins are barely speaking and the House of Night's former enemy, Kalona, has now become their warrior, pushing their trust to the limit. To top it off, Zoey is pretty darn sure she might be losing her mind. She saw something when she looked at Aurox through the Seer Stone that she can hardly explain to herself, let alone her friends. Is it possible that Heath has come back in a different form? Is that why Zoey's so intrigued by Aurox, when it's so obvious that he's dangerous? And who would believe her if she told them? Zoey knows that following her instinct about Aurox might be just what they need to defeat evil . . . but if she's wrong, it could cause the destruction of those closest to her.
With the tension at a breaking point and friendships on the line, can the nerd herd come together to stop the spread of Darkness before it's too late?

                                                    Casa nopţii volumul 12-Revealed
The spellbinding eleventh and penultimate installment in the #1 New York Times bestselling vampire series.
Drastically altered after her fall at the end of Hidden, Neferet is now more dangerous than ever—and her quest for vengeance will wreak havoc on humans, as well as Zoey and her friends. Chaos is loosed in Tulsa and the House of Night is blamed. Can Zoey stop Neferet in time to keep her anger from escalating to full-on war? Or will someone else have to step in to take the fall?
The House of Night series is an international phenomenon, reaching #1 on U.S., German, and UK bestseller lists, and remaining a fixture on The New York Times Children’s Series bestseller list for nearly 150 weeks and counting. With more than 12 million copies in print, rights sold in thirty–eight countries to date, and relatable, addictive characters, this series is unstoppable. Now, in the eleventh and penultimate installment of the series, the action is more intense and the stakes even higher as Zoey and her friends battle to protect their school and home from devastating evil—all while balancing romances, precarious friendships and the daily drama of the House of Night's halls.

Casa nopţii volumul 12-Redeemed
In the final electrifying novel in the HoN series, Neferet has finally made herself known to mortals. A Dark Goddess is loose on Tulsa and the world. No single vampyre is strong enough to vanquish her - unless that creature has the power to summon the elements as well as the ability to wield Old Magick. Only Zoey Redbird is heir to such power…but because of the consequences of using Old Magick, she is unable to help. Find out who will win and who will lose in this epic battle of Light versus Darkness.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

Un comentariu: