Recenzie și citate: E. Lockhart Mincinoșii

by 7.4.15 0 comentarii
Recenzie :
Eram calzi și tremuram,
 si tineri si bătrâni de când lumea,
 
si vii.”
  E. Lockhart, Mincinoșii
Descriere:
Şocant, de o frumuseţe tulburătoare şi foarte bine construit, Mincinoşii o să-ţi rămână în minte pentru totdeauna.
John Green, autor al romanului Sub aceeaşi stea, bestseller New York Times

O familie frumoasă şi distinsă.
O insulă privată.
O fată vulnerabilă şi îndrăgostită.
Un băiat curajos, plin de pasiune.
Un grup de patru prieteni, Mincinoşii, a căror prietenie se dovedeşte a fi distructivă.
O revoltă. Un accident. Un secret.
Minciună după minciună.
Dragoste adevărată.
Adevărul.

Citeşte Mincinoşii. Şi dacă te întreabă cineva cum se sfârşeşte, minte, pur şi simplu!


Obsedant, sofisticat... Mincinoşii e un roman atât de captivant şi de bine scris, încât nu numai adolescenţii îl vor îndrăgi, ci şi cititorii maturi. -- Wall Street Journal

E. Lockhart face un portret fidel al unei familii cu tradiţie, pentru care a păstra aparenţele este vital şi, în ultimă instanţă, tragic. -- The Chicago Tribune

„Bine-aţi venit la minunata familie Sinclair.
N-avem niciun criminal.
N-avem niciun dependent.
N-avem niciun ratat.
Familia Sinclair e compusă din indivizi atletici, înalţi şi frumoşi. Suntem democraţi, cu avere, din tată în fiu.
Nu contează dacă unul dintre noi e îndrăgostit până la disperare, absolut până la disperare.
Atât de îndrăgostit încât trebuie luate măsuri la fel de disperate.
Nimeni n-are nevoie de nimeni.
Nimeni nu greşeşte vreodată.
Trăim, cel puţin pe durata verii, pe o insulă privată, în apropiere de linia de coastă din Massachusetts.
Poate că asta este tot ce trebuie să ştiţi."
“Someone once wrote that a novel should deliver a series of small astonishments. I get the same thing spending an hour with you.” 
 E. Lockhart, Mincinoșii


Recenzie :
Mincinoșii este o lectură plăcută care te ține în suspans atât datorită personajelor fascinante cu care trebuie să ții mereu pasul cât și datorită evenimentelor neașteptate care apar mereu și modifică scenariul. Deși la început stilul diferit al autoarei, spun diferit în sensul bun al cuvântului, de a scrie îți complică puțin lectura ajungi să îl îndrăgești ușor și să te obișnuiești cu el.

Am citit cartea în aproximativ două zile și am căutat mereu pretexte să nu mă dezlipesc de ea. Sincer mi-a plăcut foarte mult, deși eu am citit-o în limba engleză. Cum am spus și mai sus stilul autoarei este puțin haotic, totul pare o înșiruire încâlcită de idei care într-un anume fel se leagă și dau naștere unei lecture placate care te tine legat de ea. Mare parte din ideile personajelor sunt trăite cu intensitate și prezentate cu emoție, pe când alte părți apar fugitiv și te lasă cu semne de întrebare. Personajele trăiesc constant în prezent și trecut, ceea ce face ca povestirea să fie tot mai misterioasă deoarece pe parcurs ajungi să cunoști treptat din povesti.

Acțiunea are loc pe o insulă privată, insula familiei Sinclair. Familia Sinclair este una de renume, cu generații de excepție, cu conturi bancare fabuloare și cu așa zisele tradiții specific clasei sociale de vârf, cum ar fi reuniunea anuală pe acea insulă. Cadence protagonista împreună cu verișorii ei revine în fiecare an în locul în care ea afăcut parte dintr-un un accident la vârsta de 15 ani, însă în urma căruia ea a rămas fără amintiri. Povestea verii următoare, aduce în prim plan încercarea ei de a-și readuce aminte detalii cu privire la accident, însă în loc de amintiri ea descoperă secrete de familie.

“Always do what you're afraid to do. 
...
I will prove myself strong when they think I am sick. 
I will prove myself brave when they think I am weak.” 
 E. Lockhart, Mincinoșii


Cady, Gat, Johnny și Mirren, personajele principale întruchipează acei copii bogați, tipare adolescentine care uneori acționează irațional ghidații find de statutul social, sau de convingerile impuse de părinți. Adolescenții aleg un mod imatur de a percepe problemele în majoritatea cazurilor, dramele fără sens fiind mereu prezente, altă dovadă de caracter adolescentin care marchează narațiunea. De cele mai multe ori nechibzuința acestora le stă în cale fiind o piedică în dezlegarea misterelor.

Finalul este destul de dramatic și destul de neașteptat, cel puțin pentru mine așa a fost. Deși are plusuri și minusuri ca oricare altă carte de altfel, a fost o lectură plăcută, una care chiar merită citită.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu