Recenzie:Veronica Roth-Divergent #3 Allegiant-Experimentul

by 22.4.14 0 comentarii
“There are so many ways to be brave in this world. Sometimes bravery involves laying down your life for something bigger than yourself, or for someone else. Sometimes it involves giving up everything you have ever known, or everyone you have ever loved, for the sake of something greater.
But sometimes it doesn't.
Sometimes it is nothing more than gritting your teeth through pain, and the work of every day, the slow walk toward a better life. 
That is the sort of bravery I must have now.” 

Descriere:
       The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered—fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories. 

But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningless. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend the complexities of human nature—and of herself—while facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love. 

Told from a riveting dual perspective, Allegiant, by #1 New York Times best-selling author Veronica Roth, brings the Divergent series to a powerful conclusion while revealing the secrets of the dystopian world that has captivated millions of readers in Divergent and Insurgent.


Descriere tradusă:(roxtao.com)


O singură alegere te va defini.
Dacă întreaga ta lume a fost o minciună?
Dacă o singură revelaţie – o singură alegere – a schimbat totul?
Dacă iubirea şi loialitatea te-au determinat să faci lucruri la care nu te-ai fi aşteptat niciodată?
Societatea bazată pe facţiuni în care a trăit Tris Prior este spulberată – distrusă de violenţă şi de luptele pentru putere, cu cicatrici lăsate de pierdere şi trădare. Aşa că atunci cand i se oferă o şansă să exploreze lumea de dincolo de graniţele pe care le cunoaşte, Tris este pregatită. Poate că dincolo de bariere, ea şi Tobias vor găsi o viaţă simplă pe care să o trăiască împreună, eliberaţi de minciunile complicate, loialităţile încălcate şi amintirile dureroase.
Însă noua realitate a lui Tris este chiar mai alarmantă decat cea pe care a lăsat-o în urmă. Vechile descoperiri se dovedesc rapid a fi inutile. Noi adevăruri explozive schimbă inimile celor pe care îi iubeşte. Şi încă o dată, Tris trebuie să se lupte să înţeleagă complexitatea naturii umane – şi pe a ei înseşi – în timp ce înfruntă alegeri imposibile despre curaj, loialitate, sacrificiu şi iubire.
Narată dintr-o fascinantă perspectivă dublă, Allegiant aduce seria Divergent la o concluzie remarcabilă, dezvăluind secretele lumii distopice care a captivat milioane de cititori în Divergent şi Insurgent.
Recenzie:
Allegiant este o îmbinare perfectă a curajului care te face nemuritor prin faptele pe care le realizezi şi a sacrificiului pentru cei pe care îi iubeşti, pentru prieteni, familie şi pentru semenii tăi. Întreaga serie se bazează pe aceste calităţi elementare, sacrificiul făcut din iubire, menit să salveze şi curajul de a te exprima, de a te opune unui sistem care vrea să te limiteze când tu poţi fi mai mult de atât.
    
Într-o lume în care defectele predomină, autoarea reuşeşte să scoată la suprafaţă prin intermediul personajelor ei calităţi care diferenţiază un om obişnuit supus unui sistem, de un adevărat erou.
      
Prin Tris, Veronica Roth arată dualitatea fiinţei umane. Cea egoistă care ştie că poate răni, cea care ştie că în interiorul ei se poate găsi o persoană blândă dar preferă să o ascundă şi de cealaltă parte, persoana care sacrifică tot în numele unei lumi noi, mai bune.
       
Finalul cărţii este cel care a stârnit o mulţime de controverse. Cei mai mulţi dintre cititori au fost puţin dezamăgiţi de modul în care autoare a ales să  termine seria, însă alt mod mai bun nu cred că ar fi fost. Simplul fapt că autoarea vrea să arate ceea ce contează cu adevărat în lumea creată de ea şi de ce nu şi în cea în care trăim îi susţine alegerea.
       
Un final bine realizat nu înseamnă din start şi un final fericit în care toată lumea iubeşte pe toată lumea, un curcubeu frumos apare pe cer şi îngerii cântă aleluiah de acolo de sus şi se bucură cu personajele, nope prea banal, prea comun. Autoarea arată adevărata valoare a unui erou, aceea de a fii gata să se sacrifice iar Tris face asta.
        
Tris trece peste dramele din trecut, reuşeşte să se adune şi să lupte pentru a ajunge la finalul măreţ, traumele suferite în trecut  fiind însă prezente, dar doar sub forma unor amintiri de care ea se eliberează.
         
Făt Frumos al nostru nu pare la fel de măreţ ca în primele două cărţi. Parcă autoarea i-a mai scăzut din strălucire tocmai pentru a o scoate pe Tris în lumină sau doar eu cred asta. Pare mult prea distant de lumea lui Tris, iar deciziile corecte şi bine cercetate nu-l mai caracterizează. Este mai tulburat şi pare că duce o lupă mai cu toată lumea, cum am spus se schimbă , dar îşi revine când situaţiile se complică.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu