Recenzie și citate: Lauren Kate-Rătăcire (Fallen volumul doi)

by 26.12.14 0 comentarii
”Dragostea arzătoare pentru ea îi inunda corpul, până când se simţii atât de plin, că nici nu știa că putea călători. Își ţinu aripile aproape de corp și intră în mesager.
În spatele lui, în curte. O agitaţie îndepărtată. Șoapte neliniște și ţipete.
Nu-i păsa, chiar nu-i pasa de nimic.
Numai de ea.”

Descriere:                         
Dragostea nu moare! Iadul pe pământ... cam asta înseamnă pentru Lucinda Price să fie departe de iubitul ei Daniel. Le-a luat o veșnicie să se regăsească, dar acum el trebuie să o abandoneze din nou, tocmai pentru a o proteja.
La Shoreline, o școală privată exclusivistă de pe coasta de nord a Californiei, Luce are parte de experienţe inedite, dar se află de fapt, în mijlocul unui război în care sunt implicate toate forţele  răului. Într-un decor cu totul nou, dar la fel de periculos, ea învaţă să folosească umbrele ca fereastră către vieţile anterioare și descoperă cu ajutorul lor că Daniel nu i-a dezvăluit adevărul întreg. Îi ascunde ceva- ceva extrem de periculos.
E oare posibil ca Daniel s-o fi minţit? E oare posibil ca destinul ei să fie, de fapt, cu totul altul? Câte vieiţ trebuie să trăiești pentru a găsi pe cineva pentru care merită să mori?
Aventura celor doi îndrăgostiţi va continua în volumul al treilea, Pasiune.   

Recenzie:
După aventurile din primul volum, n urma cărora, Luce află despre îngeri, nephilimi și alte creaturi bilblice care aparent nu există, noi încercări o pândesc la fiecare pas, iar acum nu se mai poate baza pe ajutorul bunei sale prietene Pen, care a fost sacrificată în mod brutal.

Daniel este silit să facă un pact cu Cam, chiar dacă pentru scurtă durată pentru a o putea salva pe Luce de noile obstacole care se ivesc și care le ameninţă iubirea acum posibilă, datorită faptului că Luce nu a mai fost botezată în viaţa actuală. Însă în cazul în care ei nu o vor putea apăra, această moarte a protagonistei va fi și ultima, ea neavând posibilitatea de a se reîntoarce.
Gândindu-se la binele ei, Daniel o înscrie pe Luce la o școală particulară de vis în Shoreline, unde ea trebuie să rămână ascunsă și înafara oricărui pericol. Această nouă școală comparativ cu fosta la care fusese trimisă de autorităţi, are două feţe. Una paranormală în care îngerii îi învaţă pe progeniturile lor magie și lucruri elementare pentru condiţia lor, și copii normali care au părinţi cu bugete extravagante și își doresc un loc de fiţe pentru moștenitorii lor.
Aici toată lumea pare să cunnoască drama ei și a lui Daniel, ei fiind cuplul de legendă, pedepsit să suporte mânia celui de sus pentru dragostea lor păcătoasă. Primește și o colegă de cameră care la început nu pare prea încântată de sosirea lui Luce, mai ales că în uma dintre vieţile în care urise, ea avusese o relaţie sau ceva asemănător cu Daniel. Aflată într-o postură dificilă și aflând noi secrete Luce decide că are nevoie de o schimbare radicală, așa că la îndemnul noii sale colege de cameră Shelby, își oxigenează părul, de parcă nuanţa părului i-ar fi de folos.
Umbrele care o înspăimântau mai demult acum sunt un fel de prieteni din trecut care îi permit să-și viziteze vieţile anterioare și să își cunoască sora încă în viaţă din cealaltă familie în care
a fost născută.

”Daniel o scoase din șir și o trase departe de petrecere. Mâna lui puternică și caldă îi alunecă pe gât, iar buzele lui i se lipiră de obraz. Timp de o clipă, atingerea pielii sale, privirea strălucitoare și violeţa ochiilor lui, pe lângă dorinţa lui arzătoare de a-l ţine în braţe și de a nu-i mai da drumul,o făcură pe Luce să se simtă în al nouălea cer.
- Ce cauţi aici? șopti.
Dar voise, defapt, să spună: ”Slavă Domnului că ești aici”, sau: ”A fost atât de greu să stau depate de tine”. Sau voia să îi spună: ”Te iubesc”. Dar mai erau și: ”M-ai abandonat” și “Credeam că ești periculos”, și “Care-i faza cu armistiţiul?”, toate ciocnidu-se în mintea ei.
- Trebuia să te văd, spuse el.”

În ajutor îi sare și Tom, un băiat ușor timid, dar destul de popular, care spre deosebire de ceilalţi nephimi, nu are o putere prea mare, poate doar lua forma unei alte persoane, și acest lucru s-a întâmplat o singură dată, când s-a transformat din greșeală în mama sa. El este un adevărat prieten pentru Luce și o ajută în căutările sale, ajungâd să aibă sentimente puternice pentru Luce.
Luce devine o adevărată luptătoare, toate întrebările pe care le are, încearcă să le rezolve singură, fără ajutorul lui Daniel sau mai ales al lui Cam care acum este un personaj cu adevărat rău pentru ea. Și încrederea în sine este alta precum și curajul ei, ea sărind în mare pentru a-și salva o colegă de la înnec.
Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că și-a vopsit părul blond doar pentru că simţea nevoia de ceva nou, din fericire la finalul volumului revine la culoarea sa naturală. Din păcate volumul are o sfârși cu adevărat tragic, dar care se va remedia în volumul următor.


Aici aveți recenzia următorului volum:
Lauren Kate-Pasiune

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu