Recenzie și citate: Lissa Price-Starters

by 17.4.15 0 comentarii

“Oare Cenușăreasa s-a gândit vreodată să-i mărturisească adevărul prințului în seara când s-a bucurat de frumoasa ei rochie de bal? Oare s-a gândit măcar să-i spună, știi, prințe, caleașca nu-i a mea, de fapt sunt o biată slujnică, murdară și descultă, care beneficează de o perioadă determinată de fericire? Nu. Ea și-a exploatat momentul de grație. Iar apoi a dispărut în tăcere după miezul nopții.”

Descriere :
SUPRAVIEŢUIREA ESTE DOAR ÎNCEPUTUL
O fată trebuie să facă o alegere cumplită.
Părinţii ei? Morţi.
Fratele ei? Bolnav.
Salvarea? Este posibilă... Cu preţul de a fi altcineva!
În cine poate să aibă încredere?
În nimeni.

Fanii seriei Jocurile foamei vor îndrăgi acest roman.
Kami Garcia, coautoarea serieiCronicile casterilor


Îmbinând literatura science-fiction cu o viziune fantasy asupra viitorului, Startersreprezintă un debut de senzaţie, în care miza e tot mai mare pe măsură ce suspansul creşte.
The Los Angeles Times

Bine aţi venit într-un Los Angeles al viitorului!
Un război biologic a decimat populaţia de vârstă medie. Au supravieţuit doar cei care apucaseră să fie vaccinaţi: tinerii şi bătrânii.
Callie, în vârstă de şaisprezece ani, descoperă Banca de Corpuri unde adolescenţii îşi închiriază trupurile adulţilor înstăriţi ce îşi permit luxul de a redeveni tineri.


Dar neurochipul ei funcţionează greşit, iar Callie ajunge să afle lucruri pe care nu trebuia să le ştie şi ia cunoştinţă de planul diabolic al Băncii de Corpuri...

Aducând în discuţie subiecte legate de societate, ideea de proprietate şi separarea dintre corp şi minte, thrillerul Lissei Price prezintă dozajul perfect de tensiune, personaje credibile şi scene profund emoţionante.
Publishers Weekly


“Asta era nebunie curată. Eram o fricoasă și transpiram din cap până-n picioare când așteptam un vaccin banal, iar acum, iată, mă oferisem voluntar să fiu operată.
Și nici mai mult, nici mai puțin decât direct pe creier.
Probabil partea mea favorită din corp. Nu auzisem niciodata pe nimeni să se plângă că ar fi avut creierul obez. Nimeni nu-
și acuzase vreodată creierul că ar fi fost prea scund sau prea înalt, prea larg sau prea strâmt. Sau urât. Fie funcționa, fie nu, iar al meu funcționa foarte bine, mulțumesc!”


Recenzie:
Starters este o poveste captivantă despre o veghe temă a universului și aceea, dorința oamenilor de a întineri sau mai bine spus de a nu îmbătrâni niciodată. Autoarea reușește să facă dintr-un simplu vis al umanității, o realitate lirică pin care personajele de diferite vârste sunt capabile să facă schimb de conștiință, altfel spus să mute conștiința dintr-un trup în altul. De asemenea este captivant modul în care autoarea pune față în față două ipostaze ale vieții fără să mai existe între ele o punte, vârsta de mijloc. Tinerii majoritatea orfani sunt regăsiți acum ca o întruchipare a violenței a energiei pure și a puterii fizice, pe când bătrânii sunt mintea care ghidează, strategii în această luptă ascunsă.

În urma unui război biologic pornit în zona Pacificului, populația americii s-a înjumătățit, singurii supraviețuitori, sau majoritatea supraviețuitorilor fiind tinerii, copii și vârstnicii, singurii care au apucat să fie vaccinați la timp. Acest Los Angeles deabea ieșit din carantină este acum mpărțit în două categorii, bătrânii și tinerii sau mai bine spus Enders și Starters. După tragicul incident au fost inventate așa numitele Bănci de Corpuri Destinații spendide, de unde atât categoria Enders cât și Starters să aibă ceva de câștigat. Bătrânii au posibilitatea tehnologică și materială să facă aproape orice, ținând cont că acum ei dețin majoritatea puterii, în schimb tinerii sunt nevoiți să trăiască de pe o zi pe alta fără speranță și cu o mulțime de vise spulberate în urma molimei.

”La despărțire, m-a sărutat. N-a fost ca înainte. Povara minciunilor mele ne despărțea buzele ca un strat de ceară.”

Din categoria Starters face parte și Callie, o fată orfană care este nevoită să i-a viața în piept și să aibă grijă de fratele ei mai mic și să devină acum noua lui familie, să joace rolul părinților. Banca de corpuri reprezintă un licăr de speranță pentru ea și pentru fratele ei, așa că ea este nevoită să își cedeze corpul pentru a se salva. Procesul este relativ simplu, tinerilor le este implantat un cip cu ajutorul unui sistem complicat asemănător cu conștiința umană, în care memoriile bătrânilor sunt stocate fiind pregătite să fie preluate de noile corpuri. Camille este candidatul perfect pentru bancă, tânără, sănătoasă și frumoasă plus corpul ei răspunde bine la acest schimb de trupuri.

Totul decurge normal la primele două schimburi de trupuri. Timpul în care poate fii menținută conștiința unei alte persoane într-un trup are o perioadă determinată și variază de la zile până la luni, depinde de plata pe care este dispus un Elder să o facă. La cel de-al treilea transfer al conștiinței , Callie urma să primească o sumă considerabilă de bani ca să îi ajungă atât ei cât și fratelui ei pentru o perioadă îndelungată, însă după ce își cedează corpul conștientizează că acea peroană are intenții criminale.

„În lumea mea, nimic nu era ce părea a fi. Iar eu nu știam dacă mă mai puteam încrede în cineva vreodată.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu