Kody Keplinger- The D.U.F.F (Destinated ugly fat friend)

by 13.7.15 0 comentarii
“Spanish, huh?" he said, glancing down at the scattered papers as he grabbed them. "Can you say anything interesting?"
"El tono de tu voz hace que queria estrangularme." I stood up and waited for him to hand over my papers.
"That sounds sexy," he said, getting to his feet and handing me the stack of Spanish work he'd swept together. "What's it mean?"
"The sound of your voice makes me want to strangle myself."
"Kinky.”

Descriere:
Bianca Piper în vârstă de șaptesprezece ai cinică peste măsură, nu este chiar cea mai frumoasă fată din liceu. De asemenea, este şi prea deşteaptă ca să îi cadă în mreje tipului depravat şi afemeiat, cu lipici la fete, băiatul hot al şcolii, Wesley Rush. De fapt, Bianca îl urăşte. Şi când o porecleşte “the Duff” , ea îi aruncă paharul cu Cola în faţă.

Dar lucrurile nu merg aşa bine acasă acum, şi Bianca e disperată să găsească ceva care să îi distragă atenţia. Ajunge să îl sărute pe Wesley. Mai rău, îi place. Dornică de evadare, Bianca se aruncă într-o relaţie de tip duşmani-cu-beneficii plină de consfătuiri, cu el.


Până totul o ia pe o cale oribil de greşită. Se pare că Wesley e un bun ascultător, şi viaţa lui e destul de distrusă, ca şi a ei. Subit, Bianca realizează cu absolută groază că se îndrăgosteşte de tipul pe care credea că îl urăşte mai mult ca pe oricine pe lumea asta...

Recenzie:
The D.U.F.F.- Destinated ugly fat friend. Cred că toți cunoaștem o persoană sau avem un prieten căruia îi este plasată eticheta asta doar pentru că nu poartă cele mai în vogă haine și preferă să-și petreacă mare parte din zi în pijamale confortabile sau în bluze largi, sau care nu merge la sală  și nu are cele mai perfecte forme sau care nu folosește machiaj, dar să fim serioși asta nu înseamnă că este D.U.F.F. Mereu pentru altcineva vom fi D.U.F.F. , indiferent cât de grozavi suntem sau cât de bine arătăm. Mereu va exista cineva mai bun decât noi, dar asta nu trebuie să ne descurajeze suntem cine sutem dintr-un milion de motive, iar ăsta este lucrul ce ne face să fim speciali.


Bianca Piper, o D.U.F.F. care nu știe că este numită așa, este acel gen de fată independentă, căreia nu-i pasă cât de dezordonat îi stă părul, sau ce cred cei din jur despre hainele ei. Personalitatea ei acidă, care îi ține mai pe toți la distanță poate fi unul din motivle pentru care este considerată o D.U.F.F., în fond multora nu le pasă de ceea ce cred alții.

Fiind prietenă cu unele dintre cele mai frumoase fete din școală, fete cu părul perfect, talente, deosebite și perfecte în perspectiva altora, Bianca joacă rolul prietenei abordabile, la care lumea merge pentru a se apropia de cele două.

Bianca află despre titlul ei de D.U.F.F. în timpul unei petreceri, moment în care totul începe, chiar de la prietenul ei din copilărie, Wesley Ruch care mai nou este numit de către ea ”The Man-Whore” care îi spune fără pic de finețe că ea este prietena destinată să fie urâtă și grasă, susținând că fiecare grup trebuie să aibă una ca celelalte membre să iasă în evidență.
 
“First:
"Wesley Rush doesn’t chase girls. They chase him.”

Then:
“You’re right. Wesley Rush doesn’t chase girls, and I’m not chasing you”

But in the end:
"Wesley Rush doesn’t chase girls, but I’m chasing you"

La început ignoră ceea ce îi spune Wesley Rush adică ”The Man-Whore”, doar era convinsă că prietenele ei țin cu adevărat la ea, însă la o a doua examinare a situației lucrurile se schimbă și Bianca începe să creadă că ea chiar este D.U.F.F.

Pentru a trece de zona D.U.F.F. , Bianca cere ajutorul lui Wes care pe moment refuză, dar mai apoi este de acord și el având nevoie de ceva în schimb de la ea( aici veți citi în carte mai multe). Timpul petrecut de cei doi împreună este binevenit atât pentru D.U.F.F. cât și pentru The Man-Whore. Cei doi găsesc în timpul petrecut împreună o cale prin care să scape de probleme-Bianca de cele cauzate de chestia cu D.U.F.F. și Wes de cele cauzate de familie.

Treptat Bianca începe să aibă sentimente entru tipul perfect, jucător de fotbal care fusese sincer cu ea și îi zisese că este o D.U.F.F., lucru care a început să o înspăimânte, adică ea îl ura și mai presus de toate Wes nu fusese mereu drăguț cu ea. Ca să pună capăt acestei nebunii se îndepărtează de el, mai bine spus îl trimite la plimbare pentru a-și pune sentimentele la punct.

Când Toby, băiatul pe care îl plăcuse de când, de când, nici ea nu știa de când, o invită în oraș, lucrurile se schimbă. Toby este grijuliu, atent și nu preferă doar sexul, este interesat de Bianca de ea așa cum este, dar atunci de ce se mai gândește la Wes dacă el nu se poate compara cu Toby, de ce se mai gândește la băiatul care le ascundea celorlali relația lor.

The D.U.F.F. este o carte tipic adolescentină cu probleme specific vârstei, dar care arată și o altă față a lucrurilor. Nu trebuie să ne simțim limitață doar pentru că nu arătăm ca cine știe ce vedete, sau că nu avem ochii albaștri strălucitori, ci trebuie să fim mândri de ceea ce suntem.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu