Recenzie și citate: Sarah J. Maas-Tronul de cleștar volumul #1

by 4.1.15 0 comentarii
”Nu sunt căsătorit, a spus el încet. Pentru că eu nu pot suporta idea de a mă căsători cu o femeie inferioară mie în minte și spirit. Aceasta ar însemna moartea sufletului meu.”

Descriere:
O INIMĂ DE GHEAŢĂ.
O VOINŢĂ DE FIER.
FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA.
FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN.
FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ


În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte - luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?



Recenzie:

Celaena Sardothien este o tânără în vârstă de 18 ani, dar cu abilităţile unei luptătoare incredibile, pe care numai o femeie cu ani de experienţă ar putea să le aibă. Pusă în postura de a devein o asasină de temut, care tine piept oricărui bărbat, indifferent de capacităţile pe care acesta le are, sau victimele pe care le-a lăsat în urma sa. Orice bărbat care încearcă să o denigreze, sau să o  subestimeze datorită faptului că este o femeie, și mai ales una tânără, nu capă nepedepsit, fiind victim tinerei sângerose. Talentul ei deosebit, de a mânui armele, a fost șlefuit de către Regele Asasinilor, care nu a subestimat talentul ei și a antrenat-o folosind cele mai brutale moduri posibile, pentru a fi sigur de succesul ei. Celaena îndură de cele mai multe ori lovituri puternice, palme care au rolul de ai reda disciplina și de a marca dezamăgirea cu privire la antrenamentul ei, adevărate umilinţe care fac din ea o adevărată luptătoare și un asasin cu sânge rece.

„Mâine, pe vremea asta, va fi închisă între zidurile acelea. Dar noaptea aceasta... noaptea aceasta era atât de liniştită, asemenea calmului dinaintea unei furtuni.
Îşi imagină că întreaga lume era adormită, vrăjită de verdele-marin al castelului. Timpul venea şi trecea, munţii se înălţau şi se prăbuşeau, lujerii cotropind oraşul cufundat în somn, ascunzându-l sub straturi de ghimpi şi frunze. Ea era singura persoană trează.”

Cu un renume ca al ei, și cu o tărie de caracter de invidiat, care a ajutat-o de cele mai multe ori să-și ascundă adevăratele sentimente, ea este remarcată în cel mai scurt timp de către Prinţul Dorian Havilliar-prinţul moștenitor din Aderland și de către căpitanul gărzii regale Chaol. Iscusinţa ei și capacitatea de a se descurca în orice situaţie depășesc așteptările celor doi, la care se mai adaugă și frumuseţea ei răpitoare care nu rămâne în plan second când aceștia o întâlnesc.

Trecutul ei este o umbra pentru întrebările pe care toată lumea le are în legătură cu fata criminal misterioasă și extreme de frumoasă. Unele secvenţe fac trimitere la trecutul ei dureros, poate și de acolo duritatea și tăria de caracter pe care o are atunci când este nevoită să-și facă treaba de asasină.

Fostă prizonieră în minele din Endovier, care au lăsat urme adânci atât în sufletul ei, cât și pe trupul ei, ea reușește să se adapteze oricărei situaţii, inteligenţa ei fiind o armă puternică pentru fata vulgară, nemiloasă și apparent fără suflet.

“Toţi purtăm cicatrici. Se întâmplă ca ale mele să fie mai vizibile decât ale celorlalţi.

Cei doi barbati sunt atrași de ea, chiar dacă prinţul încearcă la început să stea departe de ea, știind ce se ascunde dincolo de acel chip drăguţ și de aparenţa unei fete normale.

Regatul era în armonie și totul era perfect, până când povestea se modifică, datorită unui demon, care dornic de putere și distrugere organizează un fel de turnir/un joc pe viaţă și pe moarte, joc în cadrul căruia, eroina noastră ar fi un pion extraordinar.

Celaena primește posibilitatea de fi liberă, dacă luptă pentru rege în acea competitive și dacă mai ales reușește să și câștige. Chaol devine instructorul ei, care o îndeamnă să treacă dincolo de problemele pe care le are, o încurajează și o transformă în ceva mai bun. Pe parcursul competiţiei, cei mai buni dintre asasini sunt uciși fără milă și prin cele mai brutale moduri cu putinţă.

Chaol Westfall este acel gen de comandant care este conștient de fiecare parte a echipei sale, care știe ce și când să spună și care are un antrenament excelent. Impune respect doar prin propria prezenţă și reușește să-și păstreze calmul în cele mai dificile situaţii și de asemenea este capabil să își stăpânească sentimentele pentru eroina noastră. Pentru el, munca sa este o parte importantă din viaţă, pe care o respectă și pe care o plaseasă pe primul loc, lucru de admirat, micile diversiuni care viaţa i le adduce fiind puse imediat pe un loc secundar.

Dorian Havilliard este prinţul nobil cu idealuri echivalente poziţiei sale, dar care uneori uită de atribuţiile sale ca print moștenitor și își plasează viaţa pe primul loc. Nu cred că este un conducător extraordinary, sau un luptător incredibil, Chaol fiind puterea din spatele lui. Chaol fiind cel care preia din îndatoriri. Citește mult, și dorește să aibă cât mai multe cunoștinţe, însă  uneori lectura tinde să îl poarte dincolo de lumea reală.

Unknown

Developer

Hi, I'm Biliana, the author of Wanderlust blog.Passionate about books,filmmaking and literature,I created this blog to share with you my favourite books, quotes and channels.Enjoy.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu